top of page

Svatba na Kanárských ostrovech: 10 nejkrásnějších míst pro svatbu a elopement na Tenerife



Se svou různorodostí, krásou, divokostí i dostupností patří Tenerife k ideální lokaci pro elopement. Najdete zde hory podobné havajskému pohoří ztrácející se v mracích, vavřínové mystické lesy, pláže nebo sopečnou krajinu připomínající jiné planety. Překvapilo mě, kolik je zde nedotčených a málo turistických míst. Pokud toužíte po svatebním rituálu v intimitě a svobodě obklopeni velkolepou přírodou na místě se stabilním podnebím, pak si Tenerife zaslouží vaši pozornost.


Kdy na Tenerife vyrazit?

Díky průměrným teplotám 20–28 °C kdykoliv. Na jaře můžete vidět rozkvetlé žluté kvítí nebo vysoké dvoumetrové červené květiny připomínající trpasličí čepičky i v sopečné poušti.



1. Mirador Altos de Baracán

Na vyhlídku neboli mirador jsme přijeli v době, kdy vrcholky hor byly v mracích. Vyšli jsme nad Mirador Altos de Baracán, kde jsme sice po chvíli už nic neviděli, ale atmosféra v oblacích a ve větru byla nezapomenutelná.

Doporučuji přijet ze severu, není tam takový provoz autobusů v klikatých serpentinách mířících na Mascu. Vyhlídka je blízko silnice, kde je možnost zaparkovat.





2. Mirador Deloy omañana


Podél silnice Carretera de la Esperanza v národním parku Teide najdete mnoho vyhlídek. Mraky se pod sopkou Teide běžně drží. Pozorovat tady západ slunce s milovanou osobou může být jeden z nejromantičtějších momentů. Je to méně známá vyhlídka než Mirador de Chipeque, ale počítejte s tím, že i zde nemusite být úplně sami. My jsme zde narazili na asi dalších 6 lidí.



3. Arco de Tajao


Skalní oblouk ukrytý mezi kaňony najdete na jižním pobřeží ostrova. Se svými 30 metry je největším obloukem na Tenerife. I když okolí není tak vzhledné, samotný oblouk je krásný a fotogenický. Navíc je málo známý, proto zde budete pravděpodobně sami.




4 Montaña Negra


Na okruhu kolem sopky Montaña Negra si můžete připadat jako v Tolkienově fantasy světě. Už na prázdném parkovišti mezi stromy mě ohromilo dokonalé ticho jen s občasným zvukem větru mezi větvemi nebo zpěvem ptáků.

Černá sopečná krajina s kontrastem jasně žluto-zelených borovic porostlých povislým lišejníkem je působivá. Navíc mě toto tajné místo uchvátilo tím, že zde nepotkáte nikoho - tím se dokonale hodí pro elopement. Trasa je dlouhá 4,5 km, a jelikož se její značení občas ztrácí, doporučuji si kontrolovat polohu pomocí GPS.




5 Paisaje Lunar


Paisaje Lunar neboli Měsíční krajina dostala svůj název díky útvarům ze sopečné světlé horniny. Vzhledem k tomu, že k treku vede hrbolatá neasfaltovaná silnice, místo navštěvuje jen minimum lidí. Zkušenější řidič nebo auto 4K nebude mít problém. Výhodou je, že místo pak budete mít nejspíše opět jen pro sebe. Délka okružní trasy je 8,2 km.




Anaga


Následující 4 místa patří k národním parku Anaga. Pohoří leží v severovýchodním cípu ostrova. Divoká krajina se svými vavřínovými lesy mi nejvíce připomínala Nový Zéland. Stromy porostlé mechem a lišejníkem, kamarádští ptáčci a nádherné vyhlídky. Cesta sem je plná serpentin, proto jsme se ubytovali přímo v srdci parku na pár dní: Islanaga Tenerife. Na treky jsme se vydávali buď ráno, nebo na západ slunce a nikoho jsme nepotkali.


6 Mirador Cabezo del Tejo


Mirador Cabezo del Tejo je jedna z nejkrásnějších vyhlídek na Tenerife.

Na mirador vede více cest, my vycházeli z vesnice Chamorga. Asi po půlhodinovém stoupání lesní stezkou se dostanete na hřeben, kde po 10 minutách budete v cíli.




7. Casas de Tafada


Túra k Montaña de Tafada je okruh asi 5,5 km po nejsevernějším cípu ostrova. Po půlhodinovém stoupání se dostanete na hřebenovku prorostlou vavřínem, po které pokračujete dál většinu treku. Jsou zde vyhlídky na pobřeží a mohutné opuncie.



8. Playa de Benijo


Pláž Benijo je jedna z nejkrásnějších pláží na Kanárských ostrovech. Díky své izolovanosti zůstala prakticky nedotčená. Dostanete se sem autem po serpentinové cestě. Aby se vám pláž ukázala, je důležité naplánovat si cestu na odliv nebo si na něj počkat v blízké restauraci. Při měkkém západovém světle, kdy se z moře na horské masivy zvedá opar z tříštícíh se vln, je atmosféra tohoto místa kouzelná.




9. Roque de Taborno


Vrchol Roque de Taborno, kterému se také říká Matterhorn ostrova Tenerife, se nachází také v NP Anaga. Čtyřkilometrový nenáročný okruh vás zavede až na vysoký útes, kde se pod vámi rozprostře výhled na špičaté pohoří, které se vysoce tyčí nad oceánem. Tento trek moc lidí nezná, proto i toto je místo, kde budete mít soukromí.



10. Roque Cinchado & Roques de García


Roque Cinchado je slavný kamenný útvar, který se nachází v národním parku Teide v srdci ostrova Tenerife. Sopečná krajina je zde unikátní, ale je třeba počítat s tím, že toto místo je jednou z nejoblíbenější atrakcí ostrova. Proto sem doporučuji jet jen brzy ráno nebo na západ slunce a modrou hodinku. Roques de García je 3,8km okruh, kde můžete obdivovat sopečnou hornatou poušť pod vámi. Máme odsud veselé vzpomínky na ještěrky. Když jsme si vyhlídli na opuštěném kameni místečko na pauzu, byli jsme po chvíli udivení, kolik ještěrek se u nás shlukuje. To, co je lákalo, byla naše nutella, některé dokonce neváhaly a snažily se dostat do našeho batohu. Nakonec nás to už začalo trošku děsit, tak jsme radši nutellu pevně zabalili a cestou zpátky vtipkovali o lidožravých ještěrkách.




bottom of page
https://business.facebook.com/latest/home?nav_ref=bm_home_redirect&business_id=241853290906189&mio=0&asset_id=136924516953360